Tips om zich te ontdoen van wolluizen op Pothos

Tips om zich te ontdoen van wolluizen op Pothos

Kamerplanten zoals potho's brengen leven in huis, verbeteren je humeur en verminderen stress. Pothos-planten staan ​​ook bekend als de geldplant of de klimop van de duivel.

Binnen of buiten, het gedijt op schaduwrijke plekken zonder direct zonlicht. Het is een groenblijvende plant met wasachtige, hartvormige bladeren.

Pothos werd gebruikt in het NASA-onderzoek naar de luchtkwaliteit binnenshuis en bleek koolmonoxide en formaldehyde te verwijderen.

Het vinden van bugs in uw huis is nooit een aangename verrassing. Een wolluisplaag op alle pothos-variëteiten veroorzaakt onomkeerbare schade aan deze kamerplanten.

Als u ziet dat uw pothos gele melige insecten worden, kan dit het probleem zijn.

Wat zijn wolluizen?

Mealybugs zijn gewone kamerplantplagen. Deze roze, zachte insecten zien eruit alsof ze een witte, donzige, wasachtige laag dragen. Hun witte katoenen jas helpt hen te beschermen tegen overmatige hitte.

NOTITIE: U kunt wolluizen met het blote oog zien! De meest voorkomende wolluis-soort die op kamerplanten wordt aangetroffen, is de citruswolluis (Planococcus citri).

In tegenstelling tot vergelijkbare plagen, houden wolluizen hun poten en blijven vrouwtjes vleugelloos.

Het kan lijken alsof wolluizen uit het niets verschijnen als je ze op nieuwe groei op je plant ziet. De wolluis is zo klein dat ze ongemerkt uw huis kunnen binnendringen via potgrond of verse producten.

Daarom is het ook belangrijk om uw producten grondig te wassen, ongeacht waar u ze koopt.

Mealybugs zijn over het algemeen niet schadelijk voor mensen, maar ze vormen een probleem voor onze kamerplanten. Er zijn enkele gevallen geweest waarin wolluizen virussen verspreidden. Maar het is ongebruikelijk dat deze kleine plaag mensen ziek maakt.

Het plakkerige residu dat ze achterlaten, kan huidirritatie veroorzaken of een uitdaging worden om kleding uit te wassen.

Mealybug op Pothos

Pothos is typisch een winterharde plant zonder veel voorkomende problemen. Maar deze duurzame plant is niet immuun voor ongedierte, vooral niet van wolluizen.

Mealybugs leven en voeden zich met je pothos, waardoor de bladeren geel worden en verwelken, en uiteindelijk de plant doden.

Hoe een wolluisbesmetting op Pothos te beheersen

Er zijn verschillende bewezen ongediertebestrijdingsmethoden voor wolluis op pothos.

Het gebruik ervan is afhankelijk van de ernst van de besmetting en de locatie van uw plant.

Lieveheersbeestjes

Als je pothos buiten groeit, overweeg dan om lieveheersbeestjes te gebruiken om de wolluispopulatie onder controle te houden.

Lieveheersbeestjes zijn nuttige insecten die vooral bekend staan ​​om het eten van bladluizen. Maar lieveheersbeestjes eten ook mijten, wolluizen en andere kleine, zachte insecten.

Lieveheersbeestjes zijn insectenroofdieren en een natuurlijke oplossing voor wolluisbestrijding die u online kunt kopen. Zorg ervoor dat u weet hoeveel gebied u moet bedekken.

Specifieke hoeveelheden lieveheersbeestjes zijn het nuttigst om een ​​bepaalde vierkante meter van uw tuin te bedekken. Ze worden over het algemeen verkocht in pinten of gallons.

  • 1.500 lieveheersbeestjes bedekken tot 750 vierkante voet
  • 4.500 lieveheersbeestjes bedekken tot 2.500 vierkante voet
  • 9.000 lieveheersbeestjes bedekken tot 5.000 vierkante voet
  • 18.000 lieveheersbeestjes bedekken tot wel 10.000 vierkante meter

NOTITIE: The Mealybug Destroyer (Cryptolaemus montrouzieri) is een ander nuttig insect om citruswolluizen te bestrijden.

Isopropylalcohol

Isopropylalcohol, ook wel ontsmettingsalcohol genoemd, is een veelgebruikt ontsmettingsmiddel op medisch gebied. Een oplossing van slechts 70% procent is effectief in het doden van melige insecten op kamerplanten binnenshuis.

Week wattenstaafjes of een wattenstaafje met de alcohol en dep het wattenstaafje direct op de melige insecten. In sommige ernstige gevallen kunt u een spuitfles gebruiken om de wolluizen grondiger te bedekken.

Voordat u deze oplossing op uw wolluiskolonie gebruikt, moet u deze een tot twee dagen van tevoren op uw pothos testen.

Als uw oplossing te sterk is, kan dit fytotoxiciteit of bladverbranding veroorzaken. In sommige gevallen moet u uw oplossing mogelijk verdunnen tot minder dan 70% om schade aan uw plant te voorkomen.

Insecticiden

Sommige wolluisplagen kunnen het gebruik van insecticiden vereisen. Maar u kunt tegenwoordig contactinsecticiden vinden met een lagere toxiciteit dan wat jaren geleden werd verkocht.

Insecticide zeep

Insecticidenzeep is een niet-giftig alternatief voor sommige gevaarlijkere insecticiden. Commerciële insectendodende zepen zijn een zeer verfijnde vloeibare afwasmiddel.

Maak je eigen zelfgemaakte insectendodende zeep met ons recept.

Het coaten van wolluizen met deze oplossing verstoort hun beschermende was en verstikt ze. Het behandelen van uw plaag met Insecticide zeep laat geen agressieve resten achter.

Vraag: Zal afwasmiddel wolluizen doden?

Antwoord: Ja, zorg ervoor dat u de bladeren en stengels goed bedekt. Gebruik Dawn afwasmiddel of Dr Bonner's Castile Soap.

Tuinbouwolie

Op olie gebaseerde pesticiden zijn, net als tuinbouwolie, een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele pesticiden. Spuit tuinbouwolie op je potho's om wolluizen te doden. Het werkt ook om enkele andere plantbugs zoals schaalinsecten te verwijderen.

Tuinbouwolie blokkeert de poriënachtige ademhalingsgaten op wolluizen, waardoor ze verstikken. Deze olie voorkomt ook dat nieuwe wolluizen opduiken door het metabolisme van hun eieren te verstoren.

Neem Oil Spray

Neemolie is een biologisch bestrijdingsmiddel dat wordt geperst uit de zaden van de neemboom, afkomstig uit India. Neemolie verstoort het hormonale evenwicht van de wolluizen. De olie doodt deze plaaginsecten voordat ze de volgende fase van hun levenscyclus bereiken.

Neemolie is veilig voor planten en doodt ongedierte dat de besproeide bladeren heeft opgegeten. De geur werkt ook als een afschrikmiddel voor toekomstige wolluizen.

Pothos zijn prachtige kamerplanten. Ze zijn ook uitstekende hangende mandplanten. Laat wolluizen hun schoonheid niet bederven.


Bekijk de video: Pothos Pruning, Propagation u0026 General Care Tips