Kwastvaren Polystichum Polyblepharum kweken en verzorgen

Kwastvaren Polystichum Polyblepharum kweken en verzorgen

Polystichum polyblepharum (pol-IS-tick-um pol-ee-BLEF-ar-um) is een lid van de plantenfamilie Dryopteridaceae afkomstig uit Zuid-Korea en Japan.

Veel voorkomende namen zijn:

  • Japanse kwastvaren
  • Japanse Lace Fern
  • Koreaanse kwastvaren
  • Borstelvaren
  • Kwastje Fern

Deze schaduwminnende, onderhoudsarme, niet-bloeiende meerjarige groenblijvende plant is een goede keuze in een genaturaliseerde omgeving waar konijnen en herten aanwezig kunnen zijn, omdat hij vrij resistent is tegen hen.

De geslachtsnaam van de plant is Grieks en een combinatie van de woorden polys en stichos, wat letterlijk veel 'op een rij' betekent. Dit is een verwijzing naar de vele rijen sporenzakjes aan de onderkant van de bladeren.

De soortnaam, polyblepharum, is een verwijzing naar de borstelige schubben die lijken op "veel wimpers".

Kwast Fern Care

Het middelste voorbeeld in deze video is de kwastvaren.

Wintergroene varens - Millie Davenport - Clemson University

Grootte en groei

Borstelvaren bereikt een hoogte en spreiding van ongeveer 1 1/2 ′ tot 2 ′ voet.

Bloei & geur

Dit is een niet-bloeiende plant.

Gebladerte

Het blad is glanzend en donkergroen. Bladeren zijn ongeveer 1 ′ of 2 ′ voet lang. De vaasvormige, klonterende groei verspreidt zich naar buiten tot een totale hoogte en breedte van ongeveer 2 ′ voet.

Het blad is zeer elegant, diepgroen en glanzend. De lansvormige bladeren overlappen elkaar. Nieuwe bladeren zijn bedekt met mooie gouden haren. Terwijl de jonge vioolhoofden zich ontvouwen, hebben ze de neiging om kort achterover te klappen en eruit te zien als een kwast, wat de algemene naam verklaart.

De stengels van de plant zijn bedekt met zilverachtige schubben die een mooi contrast vormen met de diepgroene bladeren. De bladeren groeien in een brede, vaasvormige, symmetrische vorm.

Deze groenblijvende planten blijven het grootste deel van het jaar fris en weelderig. De bladeren zien er mooi uit in bloemstukken.

Licht en temperatuur

Deze plant doet het goed in halfschaduw. Gevlekte schaduw is het beste.

Koreaanse kwastvaren is winterhard in USDA-winterzones 6 tot en met 8.

Water geven en voeren

Tassel Fern heeft een gemiddelde waterbehoefte. Houd de grond gelijkmatig en constant vochtig.

Bemest jaarlijks, vroeg in het voorjaar met een universele meststof met langzame afgifte.

Als je op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen we een commissie zonder dat het jou wat extra kost.

Bodem en transplantatie

Het is gemakkelijk om kwastvaren te kweken in goed doorlatende, leemachtige, constant vochtige grond die is verrijkt met ruime hoeveelheden organisch materiaal. Bovenkleding met compostmulch om vocht vast te houden en de planten te voeden.

Zorg ervoor dat u de wortelstokken schuin plant, omdat dit een ophoping van vocht aan de bovenkant helpt voorkomen, wat kan leiden tot kroonrot.

Verzorging en onderhoud

Snoei dode bladeren zo nodig terug om ruimte te maken voor verse nieuwe bladeren. Dit is vooral belangrijk in het vroege voorjaar.

Andere polystichums: Kerstvaren Polystichum acrostichoides

Hoe Polystichum Polyblepharum te vermeerderen

De plant zal zichzelf door sporen zaaien, maar het is het gemakkelijkst te vermeerderen door de wortelstokken te verdelen of bladeren los te maken die bulbillen dragen. Voortplanting per deling moet in de lente worden uitgevoerd. Voortplanting met behulp van bladeren moet in de herfst worden uitgevoerd.

Polystichum Polyblepharum Plagen of ziekten

Kwastvaren heeft zeer weinig ziekten en insectenproblemen. Als de grond slecht doorlatend is, of de wortelstokken worden geplant in een richting waarin water zich kan verzamelen, kan kroonrot een probleem zijn. Dit geldt vooral tijdens de wintermaanden.

Wordt de plant als giftig of giftig beschouwd voor mensen, kinderen, huisdieren?

Het is niet bekend dat Koreaanse kwastvaren giftig is voor mensen, huisdieren of vee.

Wordt de kwastvaren als invasief beschouwd?

Japanse kwastvaren is een mooie middelgrote varen die het erg goed doet op schaduwrijke, vochtige locaties. De plant vormt kleine bosjes diepgroene, gebogen bladeren die op milde locaties het grootste deel van het jaar groen blijven. Deze brave varen is niet invasief.

Aanbevolen gebruik van Polystichum Polyblepharum

Japanse kwastvaren is een mooie onderplant voor heesters en rozenstruiken. Het is een geweldige aanvulling op rotstuinen en cottage gardens, en deze middelgrote varens kunnen goed groeien in containers.

Kwastvaren is een uitstekende keuze in een bostuin, een schaduwtuin of een wilde tuin. Het is een veelzijdige landschapsplant die er mooi uitziet langs funderingen of in borders.


Bekijk de video: Polystichum munitum Western sword fern