Royal Palm Tree Care: kweektips voor Roystonea Regia

Royal Palm Tree Care: kweektips voor Roystonea Regia

Roystonea regia (Royal Palm Tree) is een palmsoort die inheems is in het zuiden van Florida, het Caribisch gebied, Midden-Amerika en Mexico. Het is een normaal verschijnsel in die regio's, omdat het een hoogte van 25 meter en groter kan bereiken.

Roystonea regia, dat wordt uitgesproken als [roy-STOH-nee-uh] [REE-jee-uh], wordt gewoonlijk de Cubaanse koninklijke palm, de koninklijke palm van Florida of gewoon de koninklijke palm genoemd.

De koninklijke palm is onderdeel van de Arecaceae familie van botanische struiken en bomen. Het is een grote palm die te vinden is in parken en langs straten in zijn oorspronkelijke habitat.

Royal Palm Tree Care

Grootte en groei

De koninklijke palmboom is een grote palm die 60 voet lang of hoger kan worden. De hoogste geregistreerde soort was 30 meter lang.

De stam is dik met een grijswitte kleur. Het is ook erg glad en bevat niet de ruwe doornen of tanden die op sommige handpalmen voorkomen.

De stam kan uiteindelijk ongeveer 60 cm dik worden.

De top van de boom wordt bekroond met een bladerdak van 15 bladeren. Elk blad meet tot 4 meter lang. De palmbladeren zijn bekleed met 10 10 inch geveerd.

Bloei en geur

De koninklijke palmbomen produceren bloeiwijzen met roomwitte of roomgele bloemen. Kamerplanten bloeien niet.

De bloeiwijzen verschijnen midden in de zomer en zijn ongeveer vijf tot tien centimeter dik en 25 centimeter lang.

Na de bloei seizoen, de plant produceert bolvormige fruit. De vrucht is groen wanneer hij voor het eerst verschijnt en wordt langzaam paarsachtig zwart naarmate hij ouder wordt.

Licht en temperatuur

Zorg ervoor dat de koninklijke palm volle zon krijgt. Plaats het niet achter een grote structuur die een deel van het middagzonlicht kan blokkeren.

Net als andere palmen, groeien koninklijke palmbomen het beste in streken met warme temperaturen. Het is koud winterhard in USDA winterhardheid zone 10, die Florida en delen van Californië omvat.

Als de temperatuur dalen tot onder 28 ° graden Fahrenheit, kan het niet lang overleven.

Water geven en voeren

Geef jonge Roystonea regia-planten elke week water. Als de plant ongeveer drie maanden oud is, heeft deze slechts om de twee tot drie weken water nodig.

Tijdens warme of droge perioden, kan de plant extra water nodig.

Gebruik een meststof die is samengesteld voor handpalmen. Deze meststoffen hebben een nutriëntenverhouding van 8-2-12-4 Mg.

Breng kunstmest aan op de grond om een ​​vollere groei en een goede kleur te stimuleren tijdens het eerste jaar van planten.

Bodem en verplanten

Koninklijke palmbomen groeien in bijna elke grond, maar hebben een goede afwatering nodig. Het kan ook zandgrond en zout verdragen, waardoor het in de buurt van stranden kan groeien.

Als de grond te kleiachtig is, pas deze dan aan met zand en organisch materiaal om de afvoer en het vasthouden van water te verbeteren.

Huiseigenaren opgericht Roystonea regia planten moeilijk te verplanten. Potplanten kunnen in de lente worden getransplanteerd voordat het groeiseizoen begint.

Vervang de grond bij het verplanten van potplanten.

Royal Palms verzorgen

Cubaanse koninklijke palmen hebben geen verzorging nodig. Het is een zelfreinigende plant.

Als de bladeren verdorren, ze vallen uit de boom en nieuwe bladeren nemen hun plaats in. Gevestigde Royal Palms hebben de neiging om te verliezen ongeveer een blad per maand.

Door stervende bladeren vroegtijdig te verwijderen, kan het omliggende bezit worden beschermd. Elk blad kan tot 50 kilo wegen en vallen van een hoogte van 15 meter of meer, afhankelijk van de leeftijd van de boom.

Hoe Royal Palm Tree te vermeerderen

Verspreid royal palm Roystonea met zaden. Verse zaden uit de plant zorgen voor de beste resultaten.

Wacht tot het fruit aan de plant rijp is en bruin wordt. Verwijder de fruitcapsule en laat deze volledig drogen voordat u deze opent om de zaden te extraheren.

De zaden van de koninklijke palm Roystonea regia maatregel ongeveer een ¼-inch in diameter.

Week de zaden vijf dagen en verwijder het vruchtvlees.

Begin met een 10 "inch pot gevuld met turf en perliet. De pot moet drainagegaten hebben.

Maak een ¼-inch diep gat en neerzetten van een van de zaden binnen. Dek het gat af en geef de grond water.

Zet de pot op een schaduwrijke plek met een temperatuur van ongeveer 85 ° graden Fahrenheit. Wanneer de zaailingen tevoorschijn komen en twee bladeren ontwikkelen, verplant u ze in een grote pot of een vaste buitenplaats.

Graaf een kuil die ongeveer even groot is als de huidige container. Verwijder voorzichtig de jonge plant. De kluit moet het grootste deel van de container bedekken.

Plaats de palm in het gat en pers de aarde lichtjes samen. Water totdat de grond grondig verzadigd is.

Cubaanse Royal Palm Tree plagen of ziekten

Roystonea regia is een relatief plaag- en ziektevrije plant, maar kan last hebben van schimmelziekten zoals Ganoderma rot. Rot is dodelijk. Als een doorsnede van de stam volledig verrot raakt, zal de plant waarschijnlijk kort daarna afsterven.

Verwijder stervende planten, aangezien een vallende koninklijke palm Roystonea regina aanzienlijke materiële schade kan veroorzaken.

Tekorten aan voedingsstoffen kan verkleuring van de bladeren veroorzaken. Als de bladeren verwelken, kan er een tekort aan mangaan en / of kalium ontstaan. Behandel tekorten met de juiste meststof.

Voorgesteld gebruik van Royal Palm Tree

Koninklijke palmen worden vaak gebruikt om straten en grenzen te omlijnen. Beschouw het kweken van een rij van koninklijke palmen aan de rand van een woning te markeren.

Houd er rekening mee dat buitenplanten meer dan 60 voet lang kunnen worden en een stam kunnen produceren met een diameter van twee voet.

Aanbevolen literatuur

  • De BESTE koude winterharde palmbomen
  • Hoe zorg je voor The Majesty Palm
  • Details over Bamboo Palm Care

Bekijk de video: Royal Palm. Bottle Palm Grow Update Part -2. पर एक सल क अपडट क सथ