5 bewezen redenen waarom planten in uw slaapkamer u kunnen helpen beter te slapen

5 bewezen redenen waarom planten in uw slaapkamer u kunnen helpen beter te slapen

Kamerplanten maken ons leven op verschillende manieren beter. Je hoeft geen psycholoog te zijn om de mentale boost en stressvermindering te begrijpen die deze schoonheden kunnen bieden, maar er zijn meer voordelen voor hen dan wat hun aanwezigheid kan bieden, en de meeste van hen zullen de slaapkwaliteit verbeteren.

# 1 - Planten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren

Wetenschappers zijn het er over het algemeen over eens dat planten de luchtkwaliteit in huis inderdaad kunnen verbeteren, en dat bereiken ze op verschillende manieren.

De belangrijkste factor is hun ademhaling in combinatie met het grote oppervlak dat ze kunnen bieden. Planten kunnen technisch gezien niet ademen vanwege het gebrek aan spieren.

Ze ademen echter wel en dankzij dat proces (met een aantal andere belangrijke factoren) kunnen ze het niveau van de luchtkwaliteit positief beïnvloeden. Om te beginnen verlagen ze het kooldioxidegehalte. Koolstofdioxide is voedsel voor hen, niet zozeer voor ons. Het is niet giftig, maar het helpt ons niet.

Een ander ding dat de plant doet, is de luchtvochtigheid verhogen. Dit is belangrijk omdat droge lucht, vooral in de winter, tot verschillende ademhalingsproblemen kan leiden. De planten geven damp af die op hun beurt de luchtvochtigheid tot een ideale graad zal verhogen. Hoewel dit belangrijk is, kunnen we ook over de top gaan.

Door te veel planten in huis te hebben, kan de luchtvochtigheid uit de hand lopen. Het gevoel alsof we in een jungle waren, is ook niet ideaal. Naast het reguleren van de CO2-niveaus en de luchtvochtigheid, zullen planten ook de niveaus van verschillende vervuilende stoffen verminderen en het stofgehalte in uw huis in de gaten houden.

Al deze aspecten beïnvloeden direct of indirect (via fysieke aspecten) slaappatronen. Luchtkwaliteit is waarschijnlijk de op een na belangrijkste vereiste voor een goede nachtrust. Als de luchtkwaliteit eenmaal ideaal is, zult u waarschijnlijk een enorm verschil in uw slaapgewoonten opmerken, ten goede.

# 2 - Achtergrondgeluid verminderen

Velen beseffen dit niet, maar een slaapkamer met planten kan ook helpen om het achtergrondgeluid te verminderen. We wisten al dat bomen langs wegen die mogelijkheid hebben, maar recente studies hebben aangetoond dat kamerplanten vrijwel hetzelfde kunnen. Ze doen dat door het geluid van buitenaf te absorberen en te verstrooien.

Sommige installaties zijn in staat het omgevingsgeluid met wel vijf decibel te verminderen. Een lawaaierige plek is altijd een afleidende plek, en het hebben van planten kan dat probleem verlichten. Het geluid zal natuurlijk volledig verdwijnen, maar het zal worden verminderd, wat kan resulteren in verbeterde slaapgewoonten.

# 3 - Mentale aspecten

De positieve effecten die kamerplanten op de geest kunnen hebben, zijn goed gedocumenteerd. Planten kunnen de hersteltijd van ziekenhuispatiënten versnellen, en dat heeft veel te maken met de mentale aspecten van het hele fenomeen. We zijn gefascineerd door planten en bloemen. Hun gratie en schoonheid raken ons.

Zelfs degenen die zich anders niet identificeren als planten- of bloemenliefhebbers, zullen worden beïnvloed door deze sierlijke organismen. Er is een groot aantal onderzoeken die de fysiologische veranderingen herkennen die een kleur, een vorm of een bepaalde geur kan veroorzaken. Een plant kan alle drie de aspecten bieden.

Een studie van het Royal College of Agriculture heeft ook een verband gevonden tussen de aanwezigheid van kamerplanten en een verbeterde focus. De studenten die in een kamer met planten werden geplaatst, vertoonden een verbeterde oplettendheid met maar liefst 70%. Dit is opmerkelijk en laat duidelijk zien dat planten ons allemaal raken.

Als je je in een dergelijke omgeving bevindt, kan de geest zichzelf voldoende uitputten, zodat hij niet rond hoeft te rennen tegen de tijd dat je wilt slapen. Een ontspannen en positief uitgeputte geest is een onfeilbare manier om een ​​goede nachtrust te hebben. Onze geest is een stuk positiever als we omringd zijn door planten.

# 4 - Vecht tegen allergieën voordat ze hun lelijke kop opsteken

Een van de veelgemaakte fouten die ouders maken, is hun kinderen afschermen van alles wat vuil of potentieel allergeen is. Deze manier van denken is uitstekend in de eerste paar maanden van het leven van het kind, omdat hun immuunsysteem nog steeds niet in staat is om met deze mogelijke gevaren om te gaan.

Als ze echter het halfjaar voorbij zijn, moet dat soort zorg beslist veranderen. Overbezorgde ouders kunnen veel schade aanrichten door hun kind te beschermen tegen alles wat een allergische reactie kan veroorzaken, waardoor het kind helaas vatbaarder wordt voor allergieën.

Door kleine kinderen bloot te stellen aan een verscheidenheid aan kamerplanten, krijgen ze een vroege dosis allergene stoffen die de gezonde immuunrespons activeren. Uiteraard zijn er uitzonderingen waarbij de kinderen allergisch worden ondanks het feit dat hij of zij nergens tegen beschermd was.

Door in zo'n omgeving te zijn, kunnen ook de ouders profiteren. De fysieke conditie van onze kinderen is iets dat ons vaak wakker houdt en vaak verandert in complete slapeloosheid. Een gezond kind in een gezonde omgeving verbetert ook de fysieke en emotionele toestand van de ouders.

# 5 - Plantenextracten zorgen ervoor dat congestie en slapeloosheid verdwijnen

Er zijn bepaalde planten die verschillende verbindingen afgeven die allerlei gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben, waaronder voordelen tegen slapeloosheid. Eucalyptus is een van deze planten, in feite is het waarschijnlijk de meest bekende als het gaat om slapen (koala's kunnen zich niet vergissen) en met een gezond ademhalingssysteem.

Deze opmerkelijke organismen - met speciale nadruk op de bovengenoemde eucalyptus - bieden een grote verscheidenheid aan geneeskrachtige eigenschappen, inclusief maar niet beperkt tot hun rol als slijmoplossend middel. Ze kunnen ook het haar voeden, maar wat nog belangrijker is, de sinussen verwijderen terwijl ze verbazingwekkend lekker ruiken.

Niet voor niets worden de bladeren en olie van deze opmerkelijke plant al eeuwenlang gebruikt als remedie tegen verschillende ziekten en aandoeningen. Deze slijmoplossers helpen u het slijm en slijm uit uw sinussen te verwijderen, waardoor uw ademhalingsfuncties worden verbeterd.

Dat is gewoon door in dezelfde kamer te zijn als de plant, maar je kunt natuurlijk de bladeren en de olie van de plant gebruiken voor een nog sterker effect. Als klap op de vuurpijl is de soort een van de mooiste planten die er zijn en biedt ze op elk moment van de dag een levendig en aangenaam uitzicht, vooral tijdens de bloei.


Bekijk de video: Luchtzuiverende kamerplanten - Een groener thuis! #44