Zorg voor en groei van dwerg Miscanthus Adagio-gras

Zorg voor en groei van dwerg Miscanthus Adagio-gras

Het Maidengras Adagio is een meerjarig, kruidachtig gras afkomstig uit de Poaceae-familie.

De cultivarnaam, Miscanthus sinensis ‘Adagio’ (miss-KANTH-us sy-NEN-sis) is een eerbetoon aan de ontspannende langzame dans die het uitvoert bij elke lichte bries.

Het draagt ​​ook de algemene naam van dwerg-haarmos, naar de moederplant, het maagdelijke zilvergras.

Een van de meest opvallende kenmerken van het dwerggras Miscanthus sinensis Adagio zijn de dunne, zilvergroene sprieten.

In de herfst barsten de bladeren uit in goud, oranje en bordeauxrood; bekroond met een bloeiwijze die de hele winter doorstaat.

Hoewel het niet echt groenblijvend is, zorgt de mix van herfstkleur en aantrekkelijke bladtinten ervoor dat de plant een attractie blijft wanneer veel andere planten in uw lokale teeltgebied het laten afweten.

Vanwege zijn oosterse oorsprong en bladeren heeft deze plant ook de algemene naam van Japans zilvergras en wordt door verkopers vaak adagio maidengras genoemd.

Adagio Maiden Grass Care

Grootte en groei

Dwerg Miscanthus sinensis Adagio groeit in dichte bosjes, van ongeveer 3 ′ voet breed op volwassen breedte en 5 ′ voet lang op volwassen hoogte.

Hoewel het de neiging heeft om een ​​hechte gewoonte te behouden, kan zijn vermogen om zich te verspreiden door zelf zaaien, leiden tot invasief gedrag wanneer het niet goed wordt onderhouden.

Bloei en geur

Vanaf de late zomer produceert adagio tientallen kwastvormige roze roosjes met een spiraalvormige draai aan hun basis en bronzen zaadkoppen.

De bloemkleur vervaagt naar wit tijdens de late winter en eindigt uiteindelijk rond februari.

Licht en temperatuur

Zoals de meeste siergrassen, houdt Adagio van halfschaduw tot volle zon.

Het heeft de neiging om slap en minder levendig te worden als het niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, dus zorg ervoor dat de plant ten minste zes uur volle zon krijgt als je in halfschaduw plant voor het beste resultaat.

Adagio is zeer aanpasbaar en gedijt goed in USDA-zone of winterharde zones 5 tot 9.

Bodem en transplantatie

Dwerg Adagio maidengras verdraagt ​​een breed scala aan bodems, waaronder zand en klei, maar geeft de voorkeur aan goed doorlatende, gemiddelde grond met matig vocht.

Wanneer u dit gras binnenshuis verplant, is het belangrijk om een ​​bak te kiezen die groot genoeg is voor het wortelstelsel.

Containers met een capaciteit van één tot drie gallon zijn ideaal.

Als u van plan bent om massaal te planten, probeer dan graszaailingen tussen 4 ′ en 6 ′ voet uit elkaar te planten, zodat ze voldoende ruimte hebben om hun wortels te verspreiden.

Verzorging en onderhoud

Vanwege het aantrekkelijke winterse uiterlijk mag dit dwerggras tot net voor de lente staan.

Bind nu het blad aan elkaar en snijd het 7,5 cm boven de grond.

Wanneer er in het vroege voorjaar nieuwe groei optreedt, zal de zilverachtige tint levendiger zijn dankzij deze eenvoudige procedure.

Hoewel er heel weinig extra onderhoud nodig is, zal het snoeien van de jonge graswortelstokken de verspreiding van deze plant helpen verminderen wanneer ze niet in een bak wordt gehouden, net als een beetje mulch over de wortels.

Hoe Japans zilvergras te vermeerderen

Adagio is een fervent zelfzaaier, waardoor het gemakkelijk te kweken is uit zaailingen.

Een andere gemakkelijke manier om deze soort te vermeerderen, is door deling.

U moet in de winter verdelen als de plant slapend is.

Dit kan worden gedaan door de plant op te graven en deze in twee of drie secties te verdelen voor individuele herbeplanting, waarbij u ervoor zorgt dat aan elke sectie wortels zijn bevestigd.

Miscanthus sinensis Belangrijkste plaag- of ziekteproblemen

Twee belangrijke ziekten tasten het Maidengras Adagio aan.

De eerste, Miscanthus-bacterievuur, is een schimmelziekte die wordt veroorzaakt door Leptosphaeria sp. die het gebladerte aantasten.

  • Het wordt gekenmerkt door roestkleurige vlekken en ovale strepen op de bladeren en omhulsels.
  • De schade maakt bladranden en toppen necrotisch en doodt ook oudere bladeren.
  • Jongere planten kunnen aan de ziekte afsterven.

Anthracnose (gewoonlijk bacteriële bladvlek genoemd) is een andere veel voorkomende ziekte die jonge grassen treft.

Het kan de bladeren beschadigen en verspreidt zich snel.

Hoewel het niet inherent invasief is, heeft maiden grass adagio het vermogen om zelf te zaaien en kan het een tuin overnemen als het niet wordt onderhouden.

Miscanthus sinensis Adagio is een droogtetolerant gras, maar heeft de neiging licht ontvlambaar te zijn, waardoor het een brandgevaar oplevert wanneer het zich ongecontroleerd mag verspreiden.

Een reeks ongedierte kan ook de maiden grass miscanthus aanvallen, waaronder bladluizen, larven van schimmelmuggen, wolluizen en spintmijten.

Hoewel de meeste hiervan weinig schade aanrichten, zijn Miscanthus-wolluizen een groeiend probleem dat een groeiachterstand kan veroorzaken en moeilijk te elimineren is gebleken zodra het in de stengels van de plant komt.

Aanbevolen gebruik voor Maiden Grass Miscanthus Adagio

Dit geweldige siergras is perfect voor containerplanten, borders en massabeplanting.

Door de schitterende verandering van groen blad naar bordeauxrood en aantrekkelijke roze naar witte pluimen, geeft deze plant je huis of tuin een bron van winterinteresse lang nadat je andere vaste planten zijn verdwenen.

Een andere uitstekende toepassing van deze plant is een vorm van natuurlijke erosiebestrijding, geschikt als bodembedekker langs steile oevers en als natuurlijke border voor waterpartijen.

Door zijn dwergstatus kan het een voorgrondaccent worden voor hogere grassoorten, terwijl de bloempluimen een reeks tuinthema's aanvullen.

Omdat het zowel hertebestendig is als vogels aantrekt, is adagio ook een geweldige metgezel voor vogelvoeders.

Door de bloemen te drogen of te persen gaan ze lang mee, waardoor ze aantrekkelijke decoraties worden in afwachting van de eerste lentebloemen in uw tuin.


Bekijk de video: Ornamental Grasses - featuring: Japanese Blood Grass, Dwarf Fountain Grass u0026 More!