Nicotiana Alata: leer kweken en verzorgen van bloeiende tabak

Nicotiana Alata: leer kweken en verzorgen van bloeiende tabak

De bloeiende tabakken - Nicotiana alata en Nicotiana sylvestris zijn uitstekende planten voor gewaagde effecten en massa's in de tuin.

Het zijn ook aantrekkelijke potspecimens en de bloemen om te snijden.

Alata-bloemen blijven open in het donker en vullen de lucht met een zoete geur in de avondtuin. Sommigen omschrijven de geur als een "beklijvende geur".

Maar we lopen voorop. Laten we het eerst hebben over de twee bloeiende tabakssoorten en een aantal hybride cultivars.

Twee bloeiende tabakken - Nicotiana Sylvestris en Alata

Nicotiana sylvestris (Nik-oh-shee-AY-nuh sil-VESS-triss)

Sylvestris is een vaste plant uit de familie Solanaceae. De plant komt uit Argentinië en wordt aanbevolen voor USDA-winterzones 10 tot 11.

Meestal wordt de plant jaarlijks gekweekt, maar het is gemakkelijk te verwilderen omdat deze planten zichzelf gemakkelijk opnieuw kunnen uitzaaien.

Nicotiana sylvestris kan groeien tot 3 ‘tot 5 ′ voet hoog met een spreiding van 1 ′ tot 2’ voet.

Van juni tot aan de eerste vorstdatum produceert de plant rijkelijk geurende witte bloemen.

De bloesems, lang en buisvormig, openen zich tot een "ster" en verdienen de algemene naam "White Shooting Star".

De geslachtsnaam van de plant eert Jean Nicot, een Franse ambassadeur in Lissabon aan het einde van de 16e eeuw. Hij introduceerde de tabaksplant in Frankrijk.

De soort - sylvestris - van deze bijzonder bloeiende tabaksplant betekent bos liefhebben, wild groeien of groeien in het bos.

Het spreekt dan ook voor zich dat deze plant het goed doet in halfschaduw tot volle zon.

Nicotiana Alata (Nik-oh-shee-AY-nuh a-LAY-tuh)

Alata is ook een kruidachtige vaste plant en behoort tot de familie Solanaceae. Deze plant komt oorspronkelijk uit Colombia, Uruguay, Paraguay, Noord-Argentinië en Zuid-Brazilië.

Net als zijn neef, wordt deze plant aanbevolen voor USDA-winterzones 10-11 en groeit tot een hoogte van 3 ′ tot 5 ‘voet lang met een spreiding van 1 ′ tot 2’ voet.

Alata groeit ook als eenjarige en verwildert gemakkelijk. Meer interessante jaarlijkse bloemen hier.

De plant bloeit in hetzelfde seizoen als Nicotiana sylvestris, maar de bloesems zijn zelfs nog mooier in de kleuren wit, roze, geel en groen.

De trompetvormige bloemen zijn ongelooflijk geurig en zeer aantrekkelijk voor vlinders en vogels.

De specifieke naam - alata - betekent gevleugeld en wordt zo genoemd omdat elementen van de bladeren op vleugels lijken. De plant wordt ook wel "Winged Tobacco" en de jasmijntabak genoemd.

Hybride Nicotiana-cultivars

Nicotiana alata is de ouder van verschillende interessante dwerghybride Nicotiana-cultivars, waaronder:

* Starship-serie
* Domino
* Havana
* Merlijn
* Metro

Deze cultivars hebben niet-geurende bloemen en zijn doorgaans open gedurende de uren met daglicht.

Bloeiende tabaksverzorging en groeiende gids

Grootte en groei

Oorspronkelijke soorten groeien tot 3'-5 'hoog en staan ​​bij het planten ongeveer 30 cm uit elkaar. Dwergcultivars worden slechts 20 cm hoog en hebben slechts 15 cm ruimte tussen de planten nodig.

Bloei & geur

Bloemen verschijnen vroeg in de zomer en bloeien continu in de herfst, alleen stoppen als de eerste nachtvorst verschijnt. Bloemen zijn meestal 's ochtends gesloten en laat in de middag open.

Jasmijn Tabaksbladeren En Gebladerte

Nicotiana sylvestris heeft grote, aantrekkelijke bladeren. Ze zijn grof en spatelvormig en kunnen wel 15 inch lang worden.

De bladeren van Nicotiana zijn iets kleiner, ongeveer 30 cm lang. Op het punt waar de bladeren aan de stengel hechten, vind je gevleugelde bladstelen.

Door deze eigenschap kreeg de plant de specifieke naam alata (gevleugeld). De bladeren aan de bovenkant van de plant zijn een stuk kleiner dan die aan de onderkant van de plant.

Alle Nicotiana-planten hebben erg plakkerige bladeren. Wees voorzichtig wanneer u in de buurt maait, mulch aanbrengt of op een andere manier stukjes vuil weggooit.

Deze materialen kunnen aan de bladeren blijven plakken en zijn moeilijk te verwijderen.

Licht en temperatuur

Deze tropische planten doen het goed in warme, vochtige omgevingen. Kies bij het planten van Nicotiana in de tuin een locatie in de volle zon tot gedeeltelijke zon, beschermd tegen harde wind en kou.

Als je in een erg warme omgeving woont, kies dan voor een stand met halfschaduw. Deze planten hebben de neiging om te lijden onder extreme hitte of kou.

Als u in een gebied woont waar de temperatuur vaak onder de 50 ° graden Fahrenheit daalt, moet u mogelijk uw planten bedekken.

Nicotiana is erg vatbaar voor bevriezing. Ze zijn ook vrij gevoelig voor koude temperaturen en planten kunnen eronder lijden als de temperatuur onder de 50 graden Fahrenheit daalt.

Water geven en voeren

Nicotiana-planten houden van goed water geven en houden niet van drassige grond. Geef regelmatig diep water, maar laat geen stilstaand water toe. Gebruik grondbewateringsmethoden om problemen met schimmel te voorkomen.

Werk een hoge fosforhoudende meststof in de grond voordat u bloemzaden zaait en bemest één keer per maand gedurende het groeiseizoen.

Zodra een Nicotiana-pleister zich heeft gevormd, begint u het seizoen met een jaarlijkse toediening van een fosforrijke meststof en blijft u maandelijks bemesten tijdens de zomer.

Bodem en transplantatie

Deze planten doen het het beste op een lichte, rijke, luchtige grond. Werk voor het zaaien voldoende natuurlijke compost in de grond.

Aan het einde van het groeiseizoen mulchen met natuurlijke, organische compost om de grond de winter te beschermen en te voeden.

Als u zaden binnenshuis start, pas dan op dat u de planten niet uitzet totdat alle gevaar voor vorst voorbij is. Verplaats de planten vervolgens voorzichtig om ze aan koelere buitentemperaturen te laten wennen.

Eenmaal gevestigd, zal Nicotiana zichzelf jaar na jaar opnieuw zaaien.

Verzorging en onderhoud

Dunne zwakkere planten, snoei indien nodig en deadhead gebruikte bloemen gedurende het groeiseizoen. Regelmatig uitdunnen en snoeien verbetert de luchtcirculatie en helpt problemen met schimmelinfecties te voorkomen.

Uitgebloeide bloemen stimuleren van nature meer bloesems. Voor hoge planten kan het nodig zijn om uit te zetten voor ondersteuning.

Flower Gardening Tips: How to Grow Nicotiana

Hoe bloeiende tabak te vermeerderen

Nicotiana-plantensoorten groeien altijd uit zaden. Koop hybride cultivars als zaailingen van kwekerijen.

Het is gemakkelijk om Nicotiana-zaden direct in de grond te zaaien zodra alle gevaar voor vorst voorbij is. Als je wilt dat bloemen eerder groeien en bloeien, start ze dan 6 - 8 weken vroeg in het seizoen binnen.

Hoe dan ook, zaai het zaad licht en bedek het met niet meer dan een achtste van een inch zaaigrond of fijne tuingrond. Het zaadje zou binnen een paar weken moeten ontkiemen.

Bloeiende Nicotiana Tabaksplagen of ziekten

Zorg ervoor dat u zwakkere planten uitdunt om voldoende ventilatie voor Nicotiana te bieden. Ze zijn onderhevig aan problemen met schimmelziekten en het tabakmozaïekvirus.

Wanneer ze verzwakt zijn, worden de planten aantrekkelijk voor schimmelmuggen, bladluizen, kevers en ander veel voorkomend tuinongedierte.

Als schimmelinfecties en / of ongedierte een probleem worden, behandel deze dan indien nodig met een fungicide en pesticide voor alle doeleinden, zoals neemolie.

Alle Nicotiana-planten zijn leden van de familie Solanaceae (Nachtschade). Daarom zijn hun bladeren en bloemen giftig. Houd ze uit de buurt van huisdieren en kinderen.

Pas op dat u niet per ongeluk een van de bladeren in stekken voor uw zomersalades opneemt.

Bovendien is het belangrijk om Nicotiana niet te planten in de buurt van andere leden van de Solanaceae-familie, zoals paprika's, aardappelen, tomaten of aubergines.

Hierdoor kunnen al deze planten vatbaarder worden voor virussen die zich gewoonlijk richten op de Solanaceae-familie.

Aanbevolen gebruik voor bloeiende tabak

Bloeiende tabak is niet bedoeld om te roken, maar heeft net als zijn neef (Nicotiana tabacum) wel veel nicotine in de bladeren.

Bloeiende tabak is uitstekend geschikt voor massaplanting en een perfecte aanvulling op een nachttuin omdat het de lucht vult met een rijke en aangename geur. Bovendien zijn ze hertebestendig.

Lees ons PlantCareToday-artikel: Deer Resistant Annuals

Kolibrie-, vlinder- en algemene bestuiftuinen profiteren van de toevoeging van Nicotiana.

Ze zijn ook een uitstekende keuze in de buurt van een terras, terras of open raam in de zomer.

Ze presteren goed in containers, potten en als solitair in rotstuinen.


Bekijk de video: Nicotiana alata - grow u0026 care Jasmine tobacco