Hoe zich te ontdoen van springstaarten in de bodem

Hoe zich te ontdoen van springstaarten in de bodem

Springstaarten zijn kleine, kleine insecten die in grootte variëren van 1/64 1/ inch tot ongeveer 1/2 ″ inch. Deze veelkleurige, felblauwe, roze, gele, rode, gevlekte, gestreepte plagen… evenals grijze, bruine of zwarte kleur uit de subklasse Collembola.

Hun naam komt van een gevorkt aanhangsel dat plotseling beweegt, waardoor deze insecten kunnen springen. Hierdoor lijken deze insecten te "springen" maar hebben ze geen vleugels. Ze worden echter niet langer als insecten beschouwd vanwege hun interne kauwmechanisme.

Collembola gedijt in grote aantallen in mulch, vochtige gebieden die zich voeden met algen, rottende vegetatie en plantmateriaal, schimmels en schimmels. Na een lange regenperiode noemen ze het huis zelfs zwembad.

In huis vind je ze op vochtige plaatsen zoals de keuken, badkamer, een vochtige kelder, raamkozijnen, bladafval en potplantmateriaal. De springstaart veroorzaakt weinig schade, maar door hun grote aantal kunnen ze hinderlijk zijn. Ze kauwen op plantenwortels en remmen de winterhardheid van de plant.

Zijn springstaarten schadelijk?

Onschadelijk voor mensen en ze bijten niet.

Wat zijn springstaarten? Cultuur en levensduur

Hun snelle / snelle voortplanting begint vanaf het eierstadium tot de volwassen leeftijd en duurt vier tot zes weken, wat een snelle levenscyclus betekent. Vrouwtjes leggen eieren in pakketten of afzonderlijk. Eieren komen binnen vijf tot tien dagen uit, afhankelijk van het heersende weer.

Springtail-oplossingen voor kamerplanten en tuin

Dus, hoe kom je van springstaarten af?

Het is erg moeilijk om springstaarten kwijt te raken, vooral als je chemicaliën gebruikt. De meeste beschikbare chemicaliën voor het bestrijden van springstaarten zijn niet effectief. Ook de beschikbaarheid van vochtige oppervlakken fungeren als broedplaatsen voor hen. Hieronder vind je enkele van de strategieën die ze uit je tuin kunnen doden / afstoten.

Planten minder vaak water geven

Wanneer springstaartbesmetting optreedt in uw kamerplanten, laat u de potgrond drogen voordat u uw planten water geeft. Springstaarten houden niet van droge grond, waardoor hun leefgebied en reproductiecyclus worden onderbroken. Door de vochtproblemen te verminderen, kan de springstaartplaag in uw huis tijdelijk worden. Overweeg ook om van onder naar boven water te geven door planten water te laten “opnemen”.

Periodieke inspectie en verwijdering

Controleer op eventuele springstaartbesmetting rond de rand van potten en blootliggende wortelkronen waar deze plagen zich verzamelen. Het periodiek inspecteren van potten en potgrond en het verwijderen van aangetaste planten helpt bij het beheersen van springstaarten door hun populatie laag te houden. Het helpt je ook om ander ongedierte in de tuin te ontdekken dat in je huis of eigendom op de loer ligt.

Gebruik insectengroeiregulatorsprays

Als springstaart hinderlijk wordt, gebruik dan een spray om ze onder controle te houden. Gebruik geïntegreerde ongediertebestrijding of een biologisch product zoals vermeld voor biologische productie, zoals azadirachtin meer bij OMRI. Azadirachtin is een insectengroeiregulator IGR en anti-feedant die de plaaginfestatie door groeistoornissen en uithongering onder controle houdt.

Insecticide Let op

Veel insecticiden die worden gebruikt om springstaarten te doden / af te weren, zijn niet effectief. De meest effectieve controle komt van het beheersen van het vocht. Ook kunnen vloeibare insecticiden bijwerkingen hebben op de persoon die de chemische stof verstuift vanwege de actieve ingrediënten.

Verwijder / verminder de hoeveelheid mulch

Houd bladeren, gras en ander organisch materiaal uit de buurt van de fundering. Vul scheuren in de fundering of onder de grondlijn zoveel mogelijk met mulch. Zorg ervoor dat ramen en deuren goed afdichten.

Hoe springstaarten te doden met gebruik van etherische olie van ceder

Een andere effectieve methode voor het uitroeien van springstaarten is door etherische olie van ceder te gebruiken. Behandel uw planten in uw tuin met deze natuurlijke olie.

Vermijd aromatherapie en cosmetische cederolie, aangezien deze niet gezuiverd zijn en meestal afkomstig zijn van sommige vormen van cipressen.

Cederolie is ontwikkeld om alle soorten parasieten te doden, inclusief de springstaart. U kunt de cederolie-mistmachine gebruiken om de onzichtbare spleten en scheuren te penetreren.

Inspecteer planten voordat u ze koopt

Meestal worden springstaartwantsen geleverd met plantmateriaal in een pot. Het inspecteren van het potmengsel voordat u het koopt, zal een lange weg helpen om ervoor te zorgen dat planten niet al met de insectenplaag thuiskomen.

Gebruik uw vingers om het potmengsel aan te raken of naar beneden te duwen en kijk uit voor “springende” springstaarten.

Gebruik van diatomeeënaarde van voedingskwaliteit

Hoe diatomeeënaarde in de tuin te gebruiken. Strooi DE op uw potplanten om springstaarten, spintmijten en andere insecten te verwijderen.

Als u op deze link klikt en een aankoop doet, verdienen wij een commissie zonder dat het u wat extra kost.

Als de plaag aanhoudt, probeer het dan te gebruiken als een niet-giftige en biologisch afbreekbare bodemdruppel om de insecten af ​​te weren of te doden. Bij deze methode moet u mogelijk meerdere keren aanbrengen om het effect te zien. Een andere optie om te proberen - bifen-korrels voor controle.

Bronnen: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6


Bekijk de video: Composteren in het klein: wormenbak