Acclimatiserende kamerplanten

Acclimatiserende kamerplanten

Het acclimatiseren van binnenplanten is populairder bij huiseigenaren wanneer een nieuwe kamerplant naar huis wordt gebracht.

Een andere tijd is wanneer de zomer voorbij is en liefhebbers van kamerplanten binnenshuis die hun planten in de lente naar buiten droegen, ze naar binnen gingen verplaatsen.

Onlangs werd ik weer herinnerd aan acclimatisering en hoe snel dingen kunnen veranderen. Mijn dochter ging met een paar vrienden naar het strand. Omdat ze niet gewend was geraakt aan lange periodes van direct zonlicht, ook wel bekend als warmteacclimatisatie, kwam ze thuis als een ‘rode kreeft’ aan.

We lijken geen probleem te hebben met het begrijpen van acclimatisering bij het bewegen van binnen naar buiten, maar vergeten snel het acclimatiseren van buiten naar binnen, vooral bij planten.

Kwekerijen proberen het acclimatiseringsproces te minimaliseren door planten vooraf te acclimatiseren voor het binnenmilieu. Sommige kwekers zullen hier aanstoot aan nemen, maar - GEEN PLANT kan volledig worden geacclimatiseerd tot het zijn eindbestemming bereikt, binnen of buiten.

Pre-acclimatisering

Kwekers produceren een verscheidenheid aan planten voor gebruik binnenshuis in de volle zon of in schaduwhuizen / kassen. Als kamerplanten een verkoopbare grootte bereiken, gaan ze naar gebieden met minder licht.

Waarschijnlijk minstens 2000 voet kaarsen. Deze planten krijgen gemiddeld 10 tot 20 keer de hoeveelheid licht die ze binnen krijgen. Als ze binnenshuis kaarsen van 300 voet ontvangen, zou dat als hoog worden beschouwd.

Wanneer planten beginnen te acclimatiseren, is de primaire concentratie gericht op het uiterlijk, voornamelijk bladeren of het verlies van bladeren. Terwijl de plant in feite veel gebieden doormaakt van acclimatisering, stress, wortels, verlichting, watervochtigheid, bladvermindering, hoge temperaturen en koude temperaturen om er maar een paar te noemen.

Neem de Ficus benjamina ook wel bekend als de ‘huilende vijg’. Het wordt in de volle zon uitgegroeid. Wanneer het de gewenste maat voor de markt bereikt, verhuist het naar schaduwhuizen waar het het proces van ‘acclimatisering van de teler’ ondergaat. Dit proces kan 4-6 weken tot 1 jaar duren, afhankelijk van de grootte van de plant en de toekomstige markt.

Na verzending is de plant klaar om weer over te schakelen naar de volgende fase van acclimatisering: de bestemming en de laatste acclimatisering.

Een volledig geacclimatiseerde plant is heel anders dan die van een in een kwekerij gekweekte plant. Zo zijn in de zon gekweekte bladeren van Ficus benjamina kleiner en dikker. De potplant heeft meer bladeren, die ook dichter bij elkaar staan, en een lichtere groene kleur.

De geacclimatiseerde plant strekt zich uit voor licht en draagt ​​minder, dunnere en bredere bladeren.

Door de grote lichtintensiteit stapelen de cellen in door de zon gegroeide bladeren zich op elkaar. De in de schaduw gekweekte bladeren spreiden zich uit en maken efficiënter gebruik van het beschikbare licht (Readers Digest-versie).

In de kwekerij gekweekte Dracaena marginata-bladeren zijn erg rechtopstaand waar de binnen geacclimatiseerde bladeren liggen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van acclimatisering. Maar onthoud dit wanneer u een plant voor binnen- of buitengebruik koopt:

  • Zoek naar een goede prijs en niet naar de prijs
  • Wees geduldig (sommige van onze lezers hebben over planten gerapporteerd dat ze 10-20 jaar hebben gehad.)
  • Geef niet te veel water
  • Kies de juiste plant voor het juiste gebied
  • De plant moet wennen aan hun nieuwe omgeving
  • Geniet van hen

Bekijk de video: Growing A Jungle In My New York Apartment