ARS snoeischaar

ARS snoeischaar

We spraken veel over snoeien op Orto Da Coltivare, een fundamentele taak voor de boomgaard, vaak herinnerend hoe het is Het is belangrijk om schone en zuivere sneden te maken om de gezondheid van de plant te waarborgen. Dit vereist uiteraard kwaliteitsgereedschap en scherpe messen, in dit opzicht wijs ik op de ARS-schaar.

ARS is een Japans merk met een lange traditie, het bedrijf werd opgericht in 1876 en is sindsdien niet gestopt met het produceren van snij- en snoeigereedschap van hoge kwaliteit. Wat ik leuk vind aan ARS is de concreetheid ervan: de laatste jaren zijn er zeer goed ontworpen scharen op de markt verschenen, met extravagante vormen, half verborgen mechanismen, aantrekkelijke kleurencombinaties en vooral grote investeringen in marketing. Het Japanse bedrijf is daarentegen gespecialiseerd in de kwaliteit van staal en laat de messen het liefst spreken.

In alle transparantie vertel ik je dat ARS heeft besloten om Orto Da Coltivare te steunen, hier is niets in te verbergen: een gratis site van hoge kwaliteit staat op dankzij de sponsors. Meestal vertel ik geen verhalen: ik ben erg selectief in het accepteren van sponsoring en ik koos ervoor om met ARS samen te werken nadat ik de werkelijke kwaliteit van het product had geverifieerd, dus ik kan het merk aanbevelen zonder bang te zijn dat het je zal teleurstellen. Nu zullen we het hebben over scharen: Ik zal geen enkele productrecensie doen, het ARS-assortiment is erg compleet en je kunt het vinden op hun website. Ik denk dat het nuttiger is om een ​​overzicht te geven dat vertrekt vanuit de basiselementen waarop de keuze van de snoeischaar gebaseerd moet zijn, waarbij punt voor punt aandacht wordt besteed aan de eigenschappen die ARS-scharen hebben.

De messen

Als verwacht het lemmet is het sterke punt van dit bedrijf en daarom is het het vlaggenschip van hun schaar, gemaakt van zeer hoogwaardig staal, dat voldoet aan Japanse normen.

Staal is een legering van ijzer en koolstof, koolstof is verantwoordelijk voor de hardheid en duurzaamheid van het blad, het percentage in de legering maakt het verschil tussen de ene schaar en de andere. Een ander fundamenteel element is het hardingsproces, dat verharding veroorzaakt door warmte en vervolgens afkoeling.
ARS maakt gebruik van een productieproces waarbij het staal wordt gegloeid met korrelvormige sferoïden met een hoog koolstofgehalte, de messen worden in twee keer getemperd, waarbij de verwarmings- en koeltemperaturen nauwgezet worden geregeld dankzij een pulshardingsmethode die gebruik maakt van impactenergie gecreëerd door hoogfrequente stromen. Zonder in technische details in te gaan, is het resultaat te verkrijgen extreem harde en tegelijkertijd vasthoudende messen die op lange termijn geweldige prestaties leveren.

Het staal wordt vervolgens verchroomd, een niet te onderschatten factor want het verchromen bepaalt het onderhoudsgemak van het gereedschap. Door de takken af ​​te knippen, worden de messen onvermijdelijk vuil met hars, dat na elk werk moet worden verwijderd om de schaar efficiënt en ontsmet te houden.

Het handvat

Het handvat is een heel belangrijk element bij een snoeischaar, omdat het werk wordt gedaan door de handspieren te belasten, die niet overbelast mogen worden. ARS-schaar is ontworpen voor een ergonomische handgreep, die de kracht die wordt uitgeoefend tijdens de grip op de juiste manier weet over te brengen, de inspanning te optimaliseren en het werk zo comfortabel mogelijk te maken.

De handvatten zijn ook gemaakt van antislip materialen, die de hechting van de hand aan het handvat bevorderen.

In de verschillende modellen is een praktisch sluitsysteem verwerkt. Dit element mag niet worden onderschat, aangezien het een stuk is dat bij veel scharen gemakkelijk breekt. Het is belangrijk om de schaar te kunnen sluiten en veilig in je zak te stoppen, aangezien je bij het snoeien van een boom vaak merkt dat je van gereedschap wisselt, beweegt, de ladder op en af ​​klimt.

De ARS-modellen

Daar Het assortiment snoeischaren van ARS is compleet en bevat modellen die geschikt zijn voor verschillende behoeften en toepassingen. Ik ga ze niet opsommen, ik wijs alleen op degenen die van groter nut kunnen zijn voor degenen die fruitplanten snoeien. De modellen die ik hieronder noem zijn zeer geldige aankopen voor wie een kleine boomgaard heeft, maar ook voor de professional.

Onder de eenvoudige scharen is een klassiek, bestendig en betrouwbaar model de VS-7XZ-schaar, 18 cm lang, met 4,8 cm lemmet. Het assortiment gaat verder op hetzelfde type schaar met modellen met langere messen VS-8XZ (mes van 5,4 cm) en VS-9XZ (mes van 6 cm). Al deze scharen hebben ook een variant met een ander handvat, ik raad aan om indien mogelijk de twee handvatten te proberen en te kiezen voor degene die subjectief comfortabeler is.

Als u vanaf de grond wilt werken, biedt ARS ook uitstekende modellen langwerpige scharenDe 160R- en 180R-serie heeft bijvoorbeeld een lange lichte aluminium arm en een mechanisme waarmee je de messen kunt bedienen met een commando vanaf het andere uiteinde van het gereedschap, dat zelfs meer dan 2 meter lang kan zijn. Het gemak van dit type schaar is dat deze zonder ladders hoge takken kan bereiken.


Video: ARSCAM-18PRO Professionele snoeizaag