Multifunctionele bosmaaier: sterke en zwakke punten van de combinatie

Multifunctionele bosmaaier: sterke en zwakke punten van de combinatie

Gras om te maaien, heggen en bomen om te snoeien, bladeren om te vegen en te verzamelen, bloembedden om voor te bereiden ... In de tuin zijn veel werkzaamheden te verrichten en onze geliefde groene zones hebben verschillende behandelingen nodig, die meer of minder vaak voorkomen. Om alles met minimale inspanning te doen, kunnen we help ons met elektrisch gereedschap, maar je hebt een behoorlijk machinepark nodig en daarom een ​​vrij hoge economische investering, om nog maar te zwijgen van de voetafdruk van de ruimte.

Een winnende oplossing kan de aankoop zijn van een multifunctionele bosmaaier, waarmee u verschillende accessoires op één motor kunt toepassen. Op deze manier met een enkele machine kunt u verschillende gereedschappen verkrijgen. De mogelijkheden van applicaties naar de extensie er zijn er veel: van de klassieke trimmer trimmer tot een kleine snoeischaar voor de tuin, via bladblazer, snoeikettingzaag en heggenschaar met verlengstuk.

Dit soort gereedschappen is bijzonder geschikt voor wie een kleine tuin heeft en als hobby groeit, hoewel er multifunctionele modellen van hoge kwaliteit zijn, gemaakt door grote merken, die interessante prestaties bieden.

Kenmerken van de multifunction

In wezen is het een normale bosmaaier stijve staaf, in het algemeen met enkele handgreep (sommige merken hebben ook modellen met fanged in hun catalogus), met verplaatsing over het algemeen inbegrepen tussen 20 en 35 cc.

De eigenaardigheid ligt in het feit dat we net voorbij de voorste handgreep vinden een snelle koppeling waarmee u het uiteinde van de staaf kunt losmaken zodat deze kan worden vervangen door de variant die het meest geschikt is voor het uit te voeren werk.

Een goede combi-bosmaaier moet voldoende kracht hebben om zijn verschillende toepassingen te verplaatsen, sommige functies, zoals de snijder, kunnen tegelijkertijd behoorlijk veeleisend zijn het moet zo min mogelijk wegen, aangezien er toepassingen zijn waarbij u veel armen bewerkt, zoals bij het snoeien of snoeien van heggen.

De multifunctionele benzine bosmaaier het is nog steeds de meest populaire motor, maar de modellen met batterijvoeding hebben de afgelopen jaren steeds meer belangstelling gekregen en verdienen daarom een ​​uitgebreide discussie.

Elektrische multifunctionele bosmaaiers op batterijen

Wat betreft kettingzagen, heggenscharen, grasmaaiers, bladblazers en klassieke motorzeisen ... Ook voor multifunctionele motorzeisen het tijdperk van de batterij is begonnen. Als het een paar jaar geleden ondenkbaar was om een ​​elektrisch gereedschap te hebben dat krachtig genoeg was om te concurreren met verbrandingsmotoren, zijn er vandaag interessante voorstellen.

Een van de merken die het meest in deze technologieën hebben geïnvesteerd, is STIHL, in het bijzonder met de model KMA 130 R, biedt een interessant product aan, in staat om een ​​goede autonomie te bereiken dankzij de mogelijkheid om de rugzakbatterij hoge capaciteit.

De voordelen van modellen met batterijvoeding zijn divers, in het geval van een multifunctioneel apparaat verdienste van lichtheid is bijzonder welkom.

Eén machine, duizend functies: accessoires

In een multifunctionele toolbox hebben we een motor alleen, die, zoals we hebben gezien, benzine of elektrisch kunnen zijn, terwijl de uiteinde van de staaf dat we het gaan haken, kan in lengte variëren en het zal uiteraard anders zijn voor het bijbehorende apparaat.

De meest voorkomende zijn de terminal met kegelwiel voor gebruik als bosmaaier, het heggenschaaraccessoire en het snoeiaccessoire. Minder gebruikelijk maar nog steeds beschikbaar zijn de accessorsik blazer, snijder, oogstmachine en kantensnijder.

Het is over het algemeen mogelijk op het moment van aankoop pas de apparatuur aan, alleen de terminals kopen die u interesseren. U kunt er ook voor kiezen om op een later tijdstip andere items aan te schaffen om de functionaliteit van de tool uit te breiden.

Zoals we hebben gezien, bestaan ​​ze verschillende accessoires, meer of minder effectief dan hun "gespecialiseerde" tegenhangers. Laten we eens kijken naar de meest populairezijn er ook andere, minder gangbare terminals, zoals de shaker voor de olijvenoogst.

De gecombineerde bosmaaier

L 'bosmaaier accessoire het is meestal de startmotor, die bij de aankoop van de motor wordt meegeleverd. Hiermee kunt u de machine als een normale bosmaaier gebruiken, met alle mogelijkheden van de koffer.

De enige voorzorgsmaatregelen waarmee u rekening moet houden in vergelijking met een standaard bosmaaier zijn de controleer of er een maaischijf kan worden gemonteerd, als u van plan bent dit te doen. Sommige multifunctionele modellen zijn ontworpen om alleen met de beat & go-lijnkop te werken. Er moet ook aan worden herinnerd dat, aangezien de as in twee delen is, deze goed is vermijd intense spanningen.

Dus als u op zoek bent naar een krachtige bosmaaier, is het voor bijzonder veeleisende klussen beter om een ​​gereedschap met één functie te kiezen, zelfs als er gecombineerde modellen zijn die hoe dan ook heel goed werken.

De lenige met extensie

Het accessoire lenig het kan net zo nuttig zijn als een staaf lenig, het is praktisch een kleine kettingzaag aangebracht op de as van onze multifunctionele bosmaaier, erg handig voor snel snoeien en snoeien van takken direct op de grond. Controleer echter of je ook een verlengsnoer kunt kopen: op deze manier profiteer je er optimaal van, anders is het niet erg handig.

Heggenscharen op stok

Het accessoire heggenschaar is ook zeer gewaardeerd door professionalsin feite stelt het u in staat om de top van de heggen te bereiken zonder trappen, waar zelfs de klassieke heggenschaar niet aankomt.

Als u de heggenschaar kiest die geschikt is voor het multifunctionele gereedschap, moet u de mogelijke posities van het mes van de heggenschaar controleren. Als het gewricht niet goed is ontworpen, riskeert u dat u in ongemakkelijke en vermoeiende posities moet werken.

Het blazeraccessoire

Het accessoire ventilator is minder vaak voorkomend: de professional geeft de voorkeur aan een praktische handblazer en de hobbyist koopt deze vaak als zelfstandig stuk gereedschap ook vanwege de lage kosten van de basismodellen.

Multifunctionele bosmaaier

Het snijgereedschap onthult zichzelf handig voor het bewerken van de grond, vooral in bloembedden, waar de ruimtes krap zijn en je de slalom tussen de planten moet doen. Denk niet dat het een helmstok of een tweewielige tractor kan vervangen, omdat het lagere vermogen en het zeer lage gewicht een zeer oppervlakkige verwerking impliceren. Het doet eerder hetzelfde werk als handmatig gereedschap, zoals de onkruidverdelger.

Kies een goed combinatiegereedschap

De eerste tip is om zorgvuldig evalueren uw behoeften en om de voordelen van de multifunctionele tool en zijn beperkingen op de weegschaal te zetten.

In het bijzonder i verdiensten, met slechts één motoreenheid kunnen we ze samenvatten in:

  • Kleinere voetafdruk.
  • Gemakkelijker transport.
  • Aankoopbesparingen mogelijk.

DE gebreken van het systeem in vergelijking met het hebben van afzonderlijke tools zijn voornamelijk de lagere effectiviteit in het enkele toepassingsgebied ed het stoppen van alle accessoires als de motoreenheid problemen heeft). Bovendien kan het bevestigingspunt een achilleshiel blijken te zijn, of een gebied dat meer onderhevig is aan slijtageproblemen.

Bij het evalueren van de aanschaf van een multifunctionele bosmaaier is het belangrijk vertrouw op een bekend merk, die kwaliteit en assistentie kunnen garanderen. De motor wordt op verschillende manieren belast en als hij kapot gaat, worden alle accessoires onbruikbaar, het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen met goed onderhoud (u kunt het artikel over onderhoud van de motorzeis lezen voor meer informatie over dit punt), en indien nodig kunt u rekenen op werkplaatsen en beschikbaarheid van reserveonderdelen.


Video: Veilig onkruidborstelen met bosmaaier en de WeedGo beschermkap