La Capra Campa: veganistische boerderij in de Imagna-vallei

La Capra Campa: veganistische boerderij in de Imagna-vallei

De eerste veganistische boerderij in Lombardije komt tot leven vanuit een oude semi-verlaten boerderij in de Imagna-vallei. Om deze mooie en jonge ervaring van familiale landbouw tot leven te brengen, is Valerio Meregalli, geboren in Brianza en pas sinds 2017 geadopteerd uit Bergamo, die zijn leven radicaal veranderde door snel over te stappen van kantoorwerk naar het veld.

De natuurlijke boerderij die Valerio met zijn levenspartner Roberta heeft opgezet, is ontstaan ​​uit de behoefte aan een meer natuurlijke levensstijl, die leidde tot een echte terugkeer naar het land, gecultiveerd met natuurlijke methoden. Van kantoorbaan naar het veld, in korte tijd.

Valerio en Roberta kochten eind 2017 deze stenen boerderij in het Malisetti-district Corna Imagna, hier proberen ze voor het eerst landbouwwerk uit, waarbij ze een semi-vlak land van ongeveer 4000 vierkante meter bewerken.

Bio-intensieve tuinbouw

De boerderij is gestart als hulpmiddel bij het zoeken naar persoonlijke ontgroei en wordt op een volkomen natuurlijke manier beheerd. De tuin is bio-intensief, met alle voordelen die deze teelt met zich meebrengt, gekenmerkt door een bio-natuurlijke strijd tegen tegenslag en eerlijke exploitatie van de bodem.

Het kleine bedrijf teelt fruit, groenten en peulvruchten die, zodra aan de behoeften van het gezin is voldaan, worden verkocht via een landbouwwinkel binnen de structuur zelf en worden gebruikt voor de keuken van de boerderij.

Op deze boerderij vinden dieren die uit mishandeling of moeilijke situaties zijn gered, zoals geiten, schapen, ezels en pluimvee, gastvrijheid. Hier heeft elk dier een naam en is er geen vorm van uitbuiting: geen vlees en geen eieren of melk. Het is dus geen kwestie van inkomstenbronnen maar van eenvoudig gezelschap. Dieren kunnen hun leven vrij leven, tot aan hun natuurlijke dood in volledige overeenstemming met de veganistische benadering van de boerderij.

De veganistische boerderij

In deze nieuwe kleine boerderij in Bergamo, zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, is het mogelijk om in 3 kamers te overnachten en te eten in een intieme en karakteristieke kamer met een historische open haard. De recepten worden bestudeerd aan de hand van wat er in het veld staat, dus het menu is gebaseerd op seizoensgroenten. De oogst van de dag wordt omgevormd tot groentegerechten die aan de gasten worden geserveerd.

Dit is geen restaurant met een veganistisch menu als optie maar een keuken die naar keuze volledig van plantaardige oorsprong is, dit maakt de boerderij bijna uniek, de eerste in Lombardije die een dergelijke keuze heeft gemaakt.

De boerderijkamers zijn eenvoudig en ingericht met handgemaakte houten meubels, zonder televisie en wifi. Ter beschikking van de gasten is er een kleine bibliotheek met lezingen over degrowth, de wereld van de natuur en DIY.

Bij Fattoria La Capra Campa worden ook thema-weekenden georganiseerd, gekoppeld aan de natuurlijke levensstijl, het land en de groei van empathie voor dieren.

Waar is La Capra Campa

De veganistische boerderij La Capra Campa ligt in de Imagna-vallei, op 30 minuten rijden van Dalmine (Bergamo). Na het verlaten van de snelweg A4 Milaan - Venetië bij de afrit Dalmine, volgt u de borden naar Valle Brembana - Valle Imagna. Volg richting Sant'Omobono Terme en vervolgens Corna Imagna, zonder de stad te bereiken maar linksaf de Via Malisetti in te slaan. De gps-positie is beschikbaar op de website van de boerderij.

U kunt telefonisch contact opnemen met Valerio en Roberta op 0350773012 of per e-mail ([email protected]). De veganistische boerderij is ook te vinden op facebook.


Video: Mushroom Omelette breakfast Recipe