Hij leeft van kool

Hij leeft van kool

Hallo Mirella

Wat betreft de identificatie van het insect, ik weet niet zeker of ik gelijk heb, maar ik denk dat het een mot. De naam "campa"Wordt in verschillende gebieden gebruikt voor verschillende soorten insecten, de meest bekende is de" campa del mandorlo "of gallonated bombice. Maar zelfs als deze naam meerdere soorten identificeert, zijn het praktisch allemaal rupsen van de Lepidoptera-familie, dus het is niet moeilijk om u wat advies te geven over hoe u deze kunt bestrijden.

Bestrijd de Lepidoptera

Mottenlarven of nachtelijke larven zijn een van de grootste problemen van alle soorten koolplanten, van kool tot kool. Andere mogelijke bedreigingen voor uw groenten vindt u in het artikel over insecten en parasieten van kool.

Ik kan je niet vertellen hoe het product heet dat je hebt gebruikt: er zijn veel behandelingen tegen rupsen in de tuin op de markt en het is onmogelijk om te weten welke je beschikbaar had. Het advies dat ik u wil geven, is echter voorzichtig te zijn en altijd en alleen behandelingen van natuurlijke oorsprong te gebruiken die zijn aangemerkt als bruikbaar in de biologische landbouw. Er zijn pesticiden op de markt die zeer schadelijk zijn voor zowel het milieu als de mens: het is beter om ze niet op groenten te gebruiken.

Naar mijn mening is de beste methode om rupsen zoals je "campa" te bestrijden, om behandelingen te doen met bacillus thuringiensis. Dit insecticide is volledig niet giftig voor mensen en is selectief: het treft mottenlarven maar is niet schadelijk voor nuttige insecten.

Ik hoop dat ik nuttig was, een groet en een goede oogst!


Video: Hij leeft - Geliefde liederen rond Passie en Pasen 1