Vecht tegen gouden cetonia (groene kever)

Vecht tegen gouden cetonia (groene kever)

Hoi Jack

Eerst vraag ik je of je zeker weet dat het kevers zijn of dat je de naam gebruikt om een ​​insect op een vrij algemene manier te identificeren. Ik vraag het omdat ik niet weet hoe bedreven je bent in het herkennen van insecten. De echte kever (Melolontha melolontha) is over het algemeen bruinrood of zwart (in dit geval kan het de neiging hebben groenachtig te worden, maar nog steeds niet mooi groen). De parasiet die je in je tuin hebt, zou in plaats daarvan de gouden cetonia kunnen zijn (Cetonia aurata), een ander lid van de keverfamilie, wordt vaak geassocieerd met kevers en is groen.

De kever

De volwassen kever heeft de neiging zich te voeden met bladeren, hij valt ook de boomgaard en de wijngaard aan, maar veroorzaakt zelden aanzienlijke schade. In het bijzonder is het niet bijzonder gevaarlijk voor de vruchten. Schadelijker voor de moestuin en voor planten in het algemeen zijn de larven die in de grond zitten en de wortels van de jonge boompjes aantasten.

De cetonia

Volwassene van gouden cetonia

De cetonia daarentegen voedt zich graag met fruit en bloemen, je kunt het herkennen omdat de kleurstelling heldergroen is met metaalachtige reflecties, meestal is de grootte van het volwassen insect tussen één en twee centimeter. Als je me vertelt dat je probleem een ​​groene kever betreft die fruit eet, ben ik geneigd te denken dat het echt gouden cetonia is.

Natuurlijke remedies

Voor zover ik weet, zijn er helaas geen specifieke natuurlijke preparaten die nuttig zijn om deze kever te bestrijden, ook omdat de schade die hij veroorzaakt beperkt is en het meestal niet de moeite waard is om in te grijpen met insecticiden, die bijen of andere bestuivende insecten zouden kunnen beschadigen. Wat ik je kan adviseren is om 's morgens vroeg bij zonsopgang tussen de planten te gaan, op zoek naar insecten en ze met de hand te verzamelen. Handmatige eliminatie is geen systeem dat op grote schaal kan worden gedaan, maar het werkt in de kleine familieboomgaard. Het moet 's ochtends worden gedaan, want tussen kou en nacht is de cetonia gevoelloos en langzaam, het zal niet moeilijk zijn om te vangen.


Video: TOP 10 GROOTSTE INSECTEN!