Het splitsen van de meloen

Het splitsen van de meloen

Hallo Giordano

Het kraken van de meloenvrucht is meestal te wijten aan overtollig water tijdens het rijpen van de vrucht. Het gebeurt als er aanzienlijke regens zijn terwijl de plant al vruchten heeft afgeworpen of als hij te veel irrigeert.

Waarom breken meloenen?

Niet alleen overtollig water, maar ook onbalans zorgt ervoor dat het fruit splijt: als je droogte afwisselt met een belangrijke watervoorziening, zal dit probleem vrijwel zeker optreden.

Ik raad aan om heel voorzichtig te zijn met het water geven van de meloenplant: het is beter om te irrigeren tijdens het verplanten en vervolgens te verminderen. In plaats daarvan wordt het goed nat als de plant bladeren begint te ontwikkelen, omdat deze veel verdampen. Op het moment van vruchtzetting wordt de wateropname weer verminderd, juist om te voorkomen dat de meloenen splijten. In de laatste fase van de rijping (wanneer de vrucht geel of bruinachtig begint te worden) stopt de bevochtiging omdat hij zoet is en niet "afgezwakt".

Aan de andere kant, om scheuren door regen te voorkomen, moet de grond goed worden bewerkt zodat deze goed wordt gedraineerd, waarbij mogelijk afvoerkanalen tussen de bloembedden voor regenwater worden aangelegd.


Video: Pompoenen verzorgen tijdens de zomer! - Grow, Cook, Eat #53