Waarom blijven tomaten groen?

Waarom blijven tomaten groen?

Hallo Max en bedankt voor de complimenten.

Ik vind het moeilijk om te achterhalen waarom je tomaten niet rijpen. Ik ken de kenmerken van uw tuin niet, vooral de blootstelling aan de zon en het klimaat. Als je kweekt in een gebied waar het klimaat koel is, misschien in de bergen, kan dit de simpele reden zijn waarom tomaten lang groen blijven. De kou stopt of vertraagt ​​het rijpen van tomaten. Vaak merk je de lage temperaturen niet omdat het op zonnige dagen warm lijkt te zijn, maar misschien is het 's nachts dat de thermometer zakt. In deze gevallen is de oplossing om de planten 's nachts te beschermen met een koude tunnel of een niet-geweven stoffen hoes. Mulch om de grond en wortels te beschermen kan ook nuttig zijn. Giancarlo, een andere lezer, stelde me onlangs een soortgelijke vraag en in zijn geval was de meest waarschijnlijke oorzaak juist van klimatologische aard, 2017 was een nogal abnormaal jaar.

Gezondheidstoestand van de tomaat

Ik wil je nog een vraag stellen: zijn je tomatenplanten oké? Bekijk vooral de bladeren en controleer of alles normaal is.Als je ze bedorven of gespot vindt, kan het zijn dat een ziekte of parasiet (bijvoorbeeld de spint) de plant verzwakt, dit beïnvloedt de rijping van de vrucht.

Andere oorzaken van het niet rijpen

Als je daarentegen deze twee hypothesen negeert, zou ik niet weten wat ik je moet vertellen, zo niet geduldig te zijn en de verschillende instructies voor het telen van tomaten op te volgen die je misschien al hebt gelezen in Orto Da Coltivare. Omdat je San Marzano-planten veel fruit hebben voortgebracht, kan het zijn dat ze nog een paar dagen nodig hebben om te rijpen, je zult zien dat de tomaten snel gaan blozen.

Laatste overweging: ik heb op sommige forums gelezen dat mensen aanbevelen om bladeren te verwijderen zodat de zon op de vruchten valt. Persoonlijk vind ik het een verkeerde suggestie, aangezien de bladeren de taak hebben om het licht op te nemen en om te zetten met fotosynthese, terwijl te veel licht niet goed is voor de vrucht.


Video: Tomaten en pepers in een pot planten - Een groener thuis! #30