Hoe een nieuwe tuin te bemesten

Hoe een nieuwe tuin te bemesten

Hallo Daniele

Sorry voor de vertraagde reactie! In deze periode komen er veel vragen naar boven en naast de blog moet ik wat tijd vinden om voor mijn gewassen te zorgen, maar ik hoop dat ik daar iets aan heb.

De ideale bemesting

Om te begrijpen welke voedingsstof u de grond in het laboratorium moet laten analyseren. Als ik jou was, zou ik de kosten vermijden en proberen de moestuin te cultiveren. Op basis van hoe de gewassen komen, zou ik besluiten om onderweg in te grijpen. Er is niets beters dan een mooie meststof om een ​​bodem nieuw leven in te blazen regenworm humus, is een complete meststof, die daarom de verschillende elementen en micro-elementen meebrengt, daar zou ik mij toe beperken. Als u de dingen dan goed wilt doen, begin dan groeiende peulvruchten, op deze manier legt u stikstof vast en verrijkt u de bodem verder.

De periode waarin u moet bemesten, hangt vooral af van het type meststof dat u gaat gebruiken. Er zijn meststoffen met een snelle afgifte, zoals vloeibare meststoffen, die de elementen direct beschikbaar maken voor de plant, maar gemakkelijk worden gewassen door de regen, en meststoffen met een lange afgifte, zoals cornunghia, die na verloop van tijd voedingsstoffen afgeven. Mijn advies is om een ​​paar weken te bemesten voordat je de groenten gaat zaaien of verplanten.

Wat betreft de derde en laatste vraag, ook hier hangt het af van het type meststof. Als je rijpe meststoffen gebruikt (humus, mestpellets, mest die op hoop blijft staan, goed gecomposteerde humus, ...) kan je ook meteen opkweken. Persoonlijk laat ik na een goede basisbemesting altijd een tiental dagen voorbijgaan.

Ik hoop dat ik nuttig was, als je deze kwesties wilt verdiepen, raad ik je aan de gerelateerde pagina's te lezen tuin land en naar organische bemesting.


Video: Kijkersvragen - Hoe heb ik mijn volkstuin aangelegd? En meer