Hybride zaden voor biologische zaailingen. Kan het zijn?

Hybride zaden voor biologische zaailingen. Kan het zijn?

Goedemorgen Marco

Theoretisch kan het hybride zaad ook worden verkregen door rassen te kruisen, niet per se met laboratoriummutaties, dus het zou kunnen worden toegestaan ​​om het te gebruiken om een ​​gecertificeerde biologische plant te produceren, ik ken eerlijk gezegd de details van de wetgeving en de technieken die worden gebruikt om F1-zaden te verkrijgen niet. Ik raad je aan om naar de certificeerder te schrijven, in dit geval ICEA. U heeft een interessante vraag gesteld, dank u. Als je toevallig naar ICEA schrijft, kom dan misschien terug naar deze pagina en stuur ons hun antwoord via de opmerkingen dat we ook nieuwsgierig zijn en ik denk dat de lezers van onze site.

Iedereen die de discussie over hybride zaden wil verdiepen, kan de post over F1-zaden en die over hun negatieve gevolgen in de landbouw lezen.

De uitzonderingen op het gebruik van biologische zaden

Maar afgezien hiervan is er een tweede probleem dat uw aankoop kan verklaren. De bedrijven die biologisch maken, moeten in theorie biologische zaden gebruiken (de EG-richtlijn 98/92 vereist dat degenen die biologisch telen, gecertificeerde zaden gebruiken). In werkelijkheid is er helaas een uitzondering die het gebruik van F1-hybriden en in het algemeen van niet-biologische zaden toestaat: als de boer rassen wil zaaien die zijn geregistreerd in de zaadregisters die geen biologisch zaad beschikbaar hebben, kan hij het conventionele kopen en gebruiken om groenten te produceren. (of zaailingen) regelmatig gecertificeerd. Dus de kwekerij die de zaailing heeft gemaakt die je hebt gekocht, heeft mogelijk de maas in de wet gebruikt om de biologische zaailing te maken met conventioneel zaad. Dit is duidelijk mijn gok.

Ik heb gelezen dat naar schatting 80% van de Italiaanse biologische landbouwproducten afkomstig is van niet-biologische zaden. Ook om deze reden is het het beste om je eigen biologische tuin te cultiveren door zelf de groenten te produceren en mogelijk de zaailingen in het zaaibed te baren, misschien door de lokale variëteiten en oude zaden te beschermen.


Video: A Complete Guide to Starting Peppers Indoors: See Description for a Digital Table of Contents