Hoe de bosmaaier te gebruiken

Hoe de bosmaaier te gebruiken

De bosmaaier is geen gereedschap dat veel in de moestuin wordt gebruikt, als er onkruid in de bloembedden moet worden verwijderd is het beter om dit met de hand of met een schoffel te verwijderen want om te voorkomen dat het teruggroeit, moet de hele wortel worden verwijderd.

Het is echter een fundamenteel hulpmiddel voor het maaien van gras rond het gecultiveerde gebied, iedereen met een moestuin zal dit moeten doen. Hiervoor kan het handig zijn om een ​​paar woorden te zeggen over hoe u het effectief en veilig kunt gebruiken.

Zoals bij alle elektrische gereedschappen kunt u zich bezeren zonder de nodige voorzorgsmaatregelen, en onjuist gebruik kan het gereedschap beschadigen. Het is daarom noodzakelijk om te weten wanneer en hoe u met deze machine moet werken.

Wat te snijden met de bosmaaier

De bosmaaier is handig voor het maaien van gras rond de omtrek van de tuin, in het bijzonder de delen bij de hekken, kleine gazons, rustplaatsen en enigszins steile hellingen.

 • Grasmat. Een grasmaaier wordt over het algemeen gebruikt om het goed onderhouden gras van een tuin te maaien, de randen kunnen met de trimmer op lage snelheden worden bijgesneden. Kleine bloembedden kunnen daarentegen volledig worden gerooid.
 • Weide. De bosmaaier is ideaal voor het maaien van gras in weilanden of weilanden, als het gras dicht of erg hoog is, is het beter om een ​​krachtig "bedrog" te hebben, met een goede verplaatsing, evenals een vrij stevige lijn.
 • Edge snijden. Waar motormaaiers en grasmaaiers niet aankomen, werken we met de bosmaaier: naast de muren, bij de hekken, rond de planten.
 • Oevers, steile hellingen en grachtenranden: op steile plekken is de bosmaaier de ideale oplossing, want het is een handig stuk gereedschap.
 • Bramen, kreupelhout en kleine struiken. De bosmaaier snijdt ook jonge planten en braamstruiken, als de diameter groter wordt en de struiken meer houtachtig zijn, kunnen ze worden aangepakt met een bladbosmaaier. We moeten echter vermijden om hout of overwoekerde planten te kappen. voor deze gevallen is er de kettingzaag.
 • Gewassen bedoeld voor groenbemesters. Als je de groenbemestertechniek beoefent, dat wil zeggen de grond verrijken met voedingsstoffen door een voorbereidend gewas te kweken dat vervolgens wordt gemaaid en begraven, kun je een bosmaaier gebruiken om groenbemesters te maaien voordat je ze gaat bewerken.

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik

Zoals bij veel gereedschappen, moet er rekening mee worden gehouden dat de bosmaaier gevaarlijk kan zijn als hij niet correct wordt gebruikt. Eerst moet je jezelf beschermen: het is goed om geschikte beschermende kleding te dragen, met name het vizier om het gezicht te herstellen en een koptelefoon is essentieel om niet te worden verdoofd door het gebrul van de verbrandingsmotor.

Het risico is om gewond te raken, maar ook om mensen of dingen te beschadigen: alle tuinders hebben ervaring met autoruiten of glasbreuk door stenen geraakt door de draad van dit gereedschap.

Om schade te voorkomen, zijn er enkele dingen die u niet moet doen als u een bosmaaier gebruikt:

 • Rook niet: u gebruikt elektrisch gereedschap met een volle brandstoftank.
 • Snijd geen metalen of stijve voorwerpen en planten die te groot en houtachtig zijn.
 • Vermijd stenen die kunnen spatten.
 • Raak geen draden of netten aan terwijl de draaiende kop in werking is, anders draaien ze er omheen.
 • Probeer niet om de draad te verwisselen of onderdelen van de machine uit elkaar te halen terwijl de motor draait.

Enkele kneepjes van het vak

Om erachter te komen hoe u de motorzeis start, hoeft u alleen maar de instructies voor uw model te lezen, terwijl u zich goed laat meeslepen door de ervaring. Hier zijn enkele handige tips die beginners kunnen helpen.

Mes of draad. De trimmerkop heeft een groot maaigebied, maar om effectief te zijn in dik gras, moet u met een goede acceleratie beginnen te maaien, als het gras erg dicht is, kunt u het beter vinden met een mes-snijkop. Voor zelfs fijne struiken en braamstruiken is het beter om de draad te kiezen, u werkt met meer snelheid en veiligheid.

De juiste beweging. Over het algemeen gaat u verder met het maaien met een beweging van het hoofd aan beide kanten, als het gras dik is, is het handig om een ​​pasje te geven en vervolgens een borstel op hetzelfde gebied, in de retourdoorgang wordt het niveau van het maaien verlaagd om een ​​schonere baan te krijgen . Bij het werken op steile hellingen is het beter om te snijden door langs de kust van de kust te gaan en beklimmingen en afdalingen te vermijden. Je begint van onderaf en probeert te maaien door het gras naar beneden te laten vallen, zo hindert het maaien het nog te bewerken gebied niet.

Hoeveel te versnellen. Als je met een lijnkop snijdt, moet je tijdens het maaien constant accelereren, over het algemeen is het nog steeds beter om de motor niet te veel te belasten, dus aan het einde van het zwad moet je vertragen. Om efficiënt te kunnen werken, moet het gras worden benaderd na het bereiken van een goede bochtsnelheid.

Hoe u goed onderhoud pleegt

Om de bosmaaier operationeel en efficiënt te houden en de motor en transmissie lang mee te laten gaan, is het noodzakelijk om periodiek onderhoud aan het gereedschap uit te voeren. Handelingen zoals het reinigen van het luchtfilter of het smeren van de kegelwieloverbrenging zijn van groot belang. De eerste tip is om de speciale hoofdstukken in de gebruikershandleiding van uw model te lezen, u kunt vervolgens de routineonderhoudswerkzaamheden verdiepen door de kleine handleiding van Orto Da Coltivare te lezen.

Kies de bosmaaier

Het kiezen van een bosmaaier is een lang verhaal, het hangt ervan af met wat voor soort taken u te maken krijgt en hoe vaak u van plan bent de tool te gebruiken. Hieronder vindt u enkele geanalyseerde modellen motorzeisen, die ik kan aanbevelen.

Stihl FS55R

Shindaiwa T335TS

Echo SRM-265L

Echo SRM 236 Tesl


Video: Startprocedure kantenmaaier FS 56 - STIHL Bosmaaiers