Hoe Belgische salades worden verbouwd

Hoe Belgische salades worden verbouwd

De Belgische salade is een groente die tot de kopwitlooffamilie behoort, het wordt ook wel Witloof of Witlof genoemd. Dit Belgische witloof groeit niet in de tuin zoals je die kent: het is nodig om tijdens de teelt in te grijpen om het bleken te forceren.

Als je wilt proberen om deze werkelijk uitstekende groente te kweken om als gekookte groente of in salades op tafel te zetten, vind je hieronder een kleine gids voor de teelt.

Witloof witloof telen

Het zaaien van witloof. Je kunt de Belgische salade van maart tot juli in de volle grond zaaien, je kunt het strooien maar we raden altijd aan om het in rijen te doen. In dit geval worden rijen minimaal 20 cm uit elkaar geplaatst en blijft er 15 cm tussen de planten. De grond moet goed worden bewerkt.

Teelt. Belgische cichorei is een kop cichorei, het is een eenvoudige groente om te kweken, u kunt verwijzen naar de instructies voor de teelt van witlof die we in dit artikel schreven. In feite vraagt ​​de Belgische salade dezelfde zorg als radicchio en andijvie.

Het forceren van witloof

Als je het zachte en witte hart wilt krijgen dat kenmerkend is voor Witloof-salade, moet je het forceren, het uit de tuin halen en het afmaken in kratten. Hier leest u hoe u de forcering uitvoert:

Blad snijden. Eind september of in ieder geval met de komst van de eerste winterkou, moeten de Belgische slaplanten net boven de kraag (ongeveer 1 cm) worden gesneden, waarbij alle bladeren worden verwijderd en de wortel wordt verkregen, die vervolgens in dozen wordt overgeplant om de teelt voort te zetten in een donkere kamer binnenshuis. Gooi de gesneden bladeren niet weg: ze kunnen worden gekookt.

De transplantatie in een doos. De bakjes om de salade in te doen, moeten worden voorbereid met een laagje "jonge" compost van 3/5 cm, dat wil zeggen, nog steeds in staat om warmte te genereren, bedekt met 10 cm aarde of beter nog zand. De witlofwortels worden getransplanteerd door eventuele zijtakken te verwijderen. In de bak moeten de wortels een of twee centimeter uit het zand komen, ze kunnen ook heel dicht bij elkaar staan ​​maar geen contact. Witlof heeft weinig water nodig.

Oogsten van Belgisch witloof. Na een maand na het verplanten hebben de wortels nieuwe bladeren, ook wel chicon genoemd, als ze correct in het donker zijn bewaard, hebben ze de kenmerkende witte kleur van het witgekalkte hart van andijvie. Na de eerste oogst zullen de wortels steeds kleinere bladeren produceren die kunnen worden geplukt en geconsumeerd.


Video: Caesarsalade met crispy kip