5 goede redenen om van regenwormen te houden

5 goede redenen om van regenwormen te houden

De regenworm is een van de beste vrienden van de moestuin, een onovertroffen helper van de biologische boer bij het op natuurlijke wijze bemesten van de grond. Laten we eens kijken naar de kenmerken die deze wormen echt waardevol maken voor onze gewassen:

 1. Het is ecologisch. De regenworm voedt zich met mest, groente-, tuin- en keukenafval. Regenwormencompostering is het eenvoudigste systeem om de organische fractie van afval terug te winnen, het maakt de ecologische transformatie mogelijk van elk type biologisch afbreekbaar materiaal (bladeren, gesneden snoeiresten, agrovoedingsafval maar ook rioolslib en mest).
 2. Het is goedkoop. Het kweken van wormen is erg goedkoop en je hebt maar weinig gereedschap nodig, met een paar vierkante meter aarde, een vork, een schop en een kruiwagen kun je zelf humus gaan produceren.
 3. Het is zelfvoorzienend. Regenwormen zijn bestand tegen hitte en kou, doen het goed buiten en hebben geen structuren nodig. De enige remedie is om ze drie keer per maand te voeden met plantaardig afval of mest.
 4. Het is voedzaam. Regenwormen hebben 70% eiwit en kunnen ook in diervoeding worden gebruikt, uitstekend voor bijvoorbeeld het spenen van kuikens, vissen, schildpadden, vogels en andere huisdieren, en zijn ook gewild als visaas.
 5. Het is vruchtbaar. De door regenwormen geproduceerde compostworm is een kostbare organische mest, beter bekend als humus, onovertroffen voor het bemesten van de bodem van de biologische tuin, voor het maken van zaailingen in zaaibedden en voor het maken van grond voor potplanten om op het balkon te groeien.

Om deze redenen is het een uitstekende tip om geïnteresseerd te raken in het kweken van regenwormen, of het nu als hobby is, door zelf de kunstmest te produceren die je nodig hebt in de tuin, of voor werk, en een nieuwe en verrassende bron van inkomsten te vinden. Je kunt meer te weten komen over het kweken van regenwormen door dit artikel over regenwormteelt te lezen, geproduceerd in samenwerking met Lombricoltura Compagnoni.

Artikel geschreven door Matteo Cereda met de technische bijdrage van Luigi Compagnoni, een agrarisch ondernemer die gespecialiseerd is in regenwormen.

Matteo Cereda2019-01-04T09: 13: 00 + 01: 00
 1. George31 juli 2018 om 16:43

  Interessant in alle details!

 2. Marilena Perrone1 augustus 2018 om 17:53

  Ik zou geïnteresseerd zijn in het kweken van regenwormen, hoe doe je dat? bedankt.

  • Matteo Cereda2 augustus 2018 om 10:14

   Hallo Marilena, ik stel voor dat je naar Lombricoltura Compagnoni schrijft. Zeg hem dat je het contact hebt van Orto Da Coltivare.

 3. Franco1 november 2019 om 18:11

  Gefeliciteerd met de artikelen die u publiceert en met het waardevolle advies. Ik voeg een vraag toe: ik woon in Genua en ik weet echt niet waar ik regenwormen voor mijn tuin kan vinden. Kunt u mij de weg wijzen? Hartelijk bedankt

  • Matteo Cereda2 november 2019 om 06:29

   Hallo Franco, ik weet echt niet hoe ik je een routebeschrijving over Genua moet geven. U kunt proberen om Lombricoltura Compagnoni te horen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Lees hoe uw gegevens worden verwerkt.


Video: Fyrirlestur HTTP og form, part 2