Zonnebrand

Zonnebrand

Solarisatie bestaat uit het veroorzaken van een sterke warmte aan de grond, het benutten van de zonnewarmte, het dient om de te cultiveren grond te steriliseren, het elimineren van insecten en parasieten, maar ook onkruidzaden en vele sporen van schimmels die plantenziekten veroorzaken.

De grond kan in de hete maanden, meestal juni, juli en augustus, worden gesolariseerd en een doorzichtige plastic folie moet over de geïrrigeerde grond worden verspreid en meestal ook worden gegraven. Het vel moet langs alle randen worden begraven om te voorkomen dat lucht kan verdampen, het wordt meestal twee maanden bewaard, zodat de gegenereerde warmte sporen en parasieten kan elimineren.

In mediterrane gebieden waar een warm klimaat heerst, bereikt deze methode 50-60 graden onder de doek en kan solarisatie een goede methode zijn om het te cultiveren land op te ruimen.

Deze techniek is effectief voor sterilisatie en perfect toegestaan ​​in de biologische landbouw, maar er moet rekening mee worden gehouden dat de hitte van solarisatie zowel negatieve als positieve micro-organismen doodt, dus het is niet altijd een goed idee en kan de vruchtbaarheid van de grond verminderen en de biologisch evenwicht van de tuin.

De solarisatie van het land in 5 simpele stappen:

  1. Graaf de grond op om te worden gesolariseerd.
  2. Bevochtig de grond grondig.
  3. Spreid het blad goed getrokken uit over de hele grond waarop u de solarisatie wilt uitvoeren.
  4. Begraaf de randen van het laken voorzichtig door ze met aarde te bedekken.
  5. Laat de handdoek 2 maanden liggen (zomermaanden als er zon en warmte is).

Video: Mijn HUIDVERZORGING in de ochtend - zomer 2019. 40+. Debbie Zwiers